کار تثبیت سنگ نما با پیچ و رولپلاک کردن انجام خواهد شد. در انجام این عمل نیازی به نصب داربست نیست. زیرا داربست دست و پا گیر و فضای زیادی را اشغال خواهد کرد. در نصب داربست منوط به کسب اجازه از همسایگان مجاور میباشد. درضمن کارها با کیفیت و سرعت پایینی انجام میشود و از سوی دیگر کار بر روی داربست برای کارگران خطرساز میباشد. زیرا کوچکترین اشتباه کارگر در بالای داربست، امنیت جانیش را به خطر میندازد. امروزه، استفاده از طناب جایگزین مناسبی برای داربست میباشد. زیرا کارها در ارتفاعات با سرعت و کیفیت بالاتری انجام میشود و کارگران متخصص برای انجام فعالیت های مختلف در ارتفاعات با امنیت و زمان کوتاه به پیچ کردن سنگ در نما میپردازند و برای انجام کار نیازی به اجازه از همسایگان مجاور ساختمان ندارند، زیرا طناب فضای کمی اشغال خواهد کرد و در ضمن بکار بردن طناب به نوعی صرفه جویی اقتصادی است. نمای هر ساختمانی در اثر گذشت زمان دچار تغییرات مختلف خواهد شد، در نتیجه کارگران ماهر، پیش از وقوع حوادث ناگوار مانند: ریزش سنگ از نما، به فکر چاره اندیشی برای سفت و محکم سازی سنگ در نما به کمک روش پیچ و رولپلاک میباشند در ادامه مطالب با ما همراه شوید.
عوامل ریزش سنگ نما چییست؟
عوامل خارجی بسیاری وجود دارد که بر روی سنگ نما تاثیر گذاشته و باعث ریزش سنگ از نما میشود.
نشست ساختمان: در بسیاری از موارد به دلیل نشست ساختمان، سنگ از جایگاهش در نما شل شده و به پایین ساختمان ریزش مینماید. نشست ساختمان به دلایل مختلف مانند: وجود سفره های آب زیر زمینی در محل، عملیات گود برداری و ..اتفاق میافتد.
یکی دیگر از عوامل ریزش سنگ از نما، استفاده از سیمان خشک برای سریع چیدن سنگ بر روی یکدیگر است. بدین صورت که سنگ کار با بی توجهی اقدام به چنین عملیاتی میزند و سازنده هم نظارت صحیح بر انجام کار سنگ کار ندارد.
اما یکی دیگر از دلایل ریزش سنگ از نما ،تمیز نکردن پشت سنگ است که باعث میشود، ملات به پشت سنگ به خوبی نچسبد و در نتیجه سنگ از نما ریزش کند. در این صورت انجام عملیات پیچ و رولپلاک بسیار اهمیت دارد.
بروز حوادث طبیعی: یکی از مهم ترین دلایل ریزش سنگ نمای ساختمان بروز حوادث طبیعی مانند: زلزله، باد، طوفان است. این حوادث باعث سست شدن اتصال سنگ به نمای ساختمان میشود، در نهایت موجب ریزش سنگ از نما و وقوع حوادث جانی و مالی برای افراد می گردد.
مناسب نبودن دمای هوا در زمان نصب سنگ: اگر در زمان نصب سنگ ،هوا خیلی سرد باشد، باعث یخ زدن ملات میشود که موجب میشود اصلا سنگ نچسبد و یا ترک بردارد و در نتیجه بشکند. به همین دلیل نباید در فصل سرد سال عملیات سنگ کاری انجام شود.
اگر دمای هوا در فصل گرم بالا رود، امکان تبخیر شدن آب ملات و کاهش چسبندگی آن وجود دارد. در نتیجه هر لحظه امکان شل شدن سنگ و ریزشش به پایین ساختمان وجود دارد.
بندکشی نامناسب هم یکی دیگر از دلایل ریزش سنگ از نما است که اگر به شکل صحیح انجام نشود، سنگ را از نما جدا کرده و به پایین ارتفاع پرتاب خواهد کرد.
وجود نم و رطوبت به درون سنگ نما در اثر بارندگی باعث میشود سنگ از جایگاهش در نما شل شده و نتیجه آن، پرتاب در پایین ارتفاع ساختمان خواهد بود. همان طور که میدانید پرتاب سنگ بر روی سر افراد پایین ساختمان و ماشین های در حال تردد دردسر ساز است و هر لحظه ممکن است خسارت های مالی و جانی بر جای بگذارد که قابل جبران نخواهد بود.
اشتباه در انجام عملیات تثبیت سنگ نما
کارگرانی که دوره های آموزشی لازم برای کار در ارتفاعات با طناب را ندیده اند و آشنایی کافی با انواع ابزار و طریقه انجام کار را با آن ها نمی دانند، علاوه بر آن که سنگی را در جایگاه خود سفت و محکم نمی کنند، بلکه باعث آسیب زدن به دیگر سنگ های مجاور ساختمان خواهند شد. آسیب زدن باعث ریزش سنگ از نما به پایین ارتفاع و شکستگی و خرد شدن یا ترک برداشتن دیگر سنگ های مجاور میگردد.
نشانه های احتمال ریزش سنگ نما
ترک خوردن سنگ: یکی از علت های مهم ریزش سنگ از نما ترک برداشتن سطح سنگ است.
تبله شدن سنگ: اگر چنین حالتی برای سنگ اتفاق افتاد بدانید که ملات به طور کامل از پشت سنگ جدا شده است.
انحراف سنگها به یک طرف: در این حالت سنگ ها از یکدیگر فاصله گرفته و از محل اتصال در نما جدا شده و به پایین پرتاب میشوند.
کپک و شوره زدن سنگ: اگر نم و رطوبت به درون سنگ نفوذ کند، کپک و شوره در سنگ به وجود خواهد آمد و به مرور زمان ممکن است سنگ از محل اتصال خود در نما شل و به پایین سقوط نماید.
گذشت مدت زمان زیاد از عمر سنگ و سرویس نشدن سنگ نما:در نتیجه احتمال ریزش سنگ از نما وجود دارد.
ریزش ملات پشت سنگ: اگر بنابر دلایل مختلف ملات پشت سنگ ریزش کند در این حالت سنگ هیچ اتصالی به دیوار نخواهد داشت و هر لحظه امکان سقوطش از نما وجود خواهد داشت.
نکات مهم پیش از سفت و محکم کردن سنگ نما چست؟
نمای هر ساختمان از نظر سبک معماری و مصالح و سنگ بکاربرده شده با دیگری متفاوت است. حتی سنگ ها بر اساس وزن، ابعاد با هم متفاوت هستند. سنگ کار یا کارگران ماهر و متخصص قبل از عملیات تثبیت سنگ نما باید نکات ویژه را در نظر گرفته و رعایت کنند تا سنگ در جایگاه خود در نما سفت و محکم شود. بسیاری از مالکان ساختمانی به دنبال مصالح و سنگ هایی هستند که ارزان و مقرون به صرفه باشند و هم نما چیزی از زیباییش کم نشود و دیگر آن که این اطمینان در آن ها ایجاد شود که سنگ از طریق روشی ارزان، در نما محکم شده است و دیگر مشکلات ریزش سنگ از نما و خطرات پس از آن برای اشخاص به وجود نخواهد آمد.
مهار سنگ و چسباندن سنگ به نما
این روش از تثبیت سنگ نما، ارزان و مقرون به صرفه اقتصادی است. در این روش، پشت سنگ به کمک چسب مخصوص سنگ، چسبانده و به نما متصل خواهد شد.
چنگک اسکوپ
یکی از راه های مقاوم سازی سنگ در نما چنگک اسکوپ است. سنگ کار پس از ریختن دوغاب پشت سنگ، قلاب ضد زنگی در بین دو شیار سنگ قرار داده و به نما محکم می نماید.
محکم کاری سنگ نما با سیم گالوانیزه
در این روش سنگ کار، سیم گالوانیزه را به شکل ضربدری داخل شیار سنگ قرار داده، سپس دوغاب را برای محکم کردن سنگ به نما به پشت سنگ، جایی که سیم قرار گرفته است میریزد و همین باعث مقاوم سازی سنگ در نما خواهد شد.
استفاده از پیچ و رولپلاک برای ثبات سنگ در نما به چه شکلی است؟
سنگ های به کار رفته در نما دارای ضخامت و اندازه و ابعاد مختلف هستند. به کمک دریل در چند نقطه سنگ سوراخ ایجاد مشود و در مرحله بعدی رولپلاک ها در سوراخ ها قرار می گیرند که باعث مهار سنگ می شوند.
اما برای مقاوم سازی بیشتر از واشر استفاده میشود، البته واشر از نوع ضد زنگ است .در نتیجه در بلندمدت دچار پوسیدگی نمی شود.
اندازه مناسب پیچ برای نثبیت سنگ چیست؟
برای محکم ساختن سنگ در نما با توجه به نوع سنگ و ملاتی که در پشت سنگ ریخته شده است .سایز و اندازه پیچ ها متفاوت خواهد بود.
ارتفاع طول پیچ هم بستگی به ضخامت سنگ و حجم ملات پشت سنگ دارد. اگر ابعاد سنگ کوچک باشد برای کار سوراخ کاری باید از مته مناسب با اندازه سنگ استفاده شود. به این دلیل که سنگ در زمان سوراخ کاری دچار شکستگی نشود.
امروزه کارگران آموزش دیده و با تجربه به کمک ابزار و مصالح مورد نیاز از طناب کار بالا رفته و عملیات پیچ و رولپلاک سنگ نما را با دقت و سرعت بالا انجام می دهند.
تثبیت سنگ نما
پیشنهاد کارشناسان در امر پیچ و رولپلاک سنگ نما این است که درصورت اسکوپ شدن سنگ های ساختمانی، باز هم کل نمای ساختمانی پیچ و رولپلاک شوند. طی سالهای کاری تجربه نشان داده است که سیم پشت سنگ پس از مدت زمانی زنگ خواهد زد و از بین میرود.پس از آن شاهد شل شدن سنگ و ریزشش به پایین ساختمان خواهید بود.
آیاامکان نصب سنگهای ریخته شده وجود دارد؟
در پاسخ به سوال بالا باید بگوییم بله این امکان وجود دارد. اگر سنگی از نما جدا شود، سنگ کار مطابق با رنگ، نوع، اندازه سنگ جدا شده، آن را تهیه کرده و سپس پشت سنگ چسب مخصوص ریخته و به نما میچسباند. پس از آن عملیات سفت و محکم کاری سنگ در نما توسط متخصص با تبحر پیچ و رولپلاک کار صورت خواهد گرفت. این افراد ماهر به کمک تعداد مورد نیاز پیچ داخل سنگ، آن را به نما محکم میسازند.
جمع بندی
تثبیت سنگ نما در اصل عملی برای مقاوم سازی سنگ در نما میباشد که به اشکال مختلف انجام میشود. اما مهم ترین نوع تثبیت سنگ نما استفاده از عملیات تخصصی پیچ و رولپلاک است. که البته کار هر فرد عادی نیست و تنها افراد ماهر و دارای تبحر لازم قادر به انجام آن میباشند. کارگرانی که دوره های آموزشی لازم برای استفاده از انواع ابزار پیچ و رولپلاک، بالا رفتن از ارتفاع با طناب، آشنایی با انواع سنگ، مصالح، نما را در طول مدت زمان فرا گرفتند. این کارگران متخصص معتقد هستند که هر سنگی پس از اسکوپ در نما باید توسط عملیات تخصصی پیچ و رولپلاک سفت و محکم شود تا در اثر برخورد عوامل خارجی به پایین سقوط نکند. ریزش سنگ نما میتواند خسارت های مالی و جانی برای افراد پایین ساختمان به همراه داشته باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

ممنون میشم نظرات خود را با ما درمیان بگذارید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد

09129486852