محکم سازی سنگ نمای ساختمان
نمای هر ساختمانی در اثر گذشت زمان و بر اثر برخورد عوامل خارجی، خاصیت چسبندگی خود را از دست خواهد داد.
در نتیجه جایگاه سنگ از نما شل شده و به پایین ارتفاع پرتاب خواهد شد.
ریزش سنگ از نما بسیار خطرناک است، زیرا علاوه بر ایجاد خسارت مالی، جانی را هم سبب خواهد شد.اما چاره کار اینجاست که باید هر چه سریع تر عملیات مقاوم سازی سنگ نما صورت گیرد.
اما این عملیات کاملا حرفه ای و تخصصی می باشد و تنها از عهده کارشناسان خبره و آموزش دیده در امر محکم سازی سنگ نما از طریق پیچ و رولپلاک و اسکوپ سنگ نما صورت خواهد گرفت. روش های جدیدی برای آسان تر شدن انجام این عملیات وجود دارد که با صرفه جویی در بخش هزینه ها و زمان صورت خواهد گرفت.
از جمله استفاده از طناب و بدون داربست یکی از مطلوبترین روش هاست. که امروزه جایگزین مناسبی برای استفاده از داربست خواهد بود. نمای ساختمانی که سنگ های آن به هر طریقی شل شده است باید حتما ترمیم و محکم سازی شود تا جلوی اتفاقات بعدی که جبران ناپذیر است گرفته شود در ادامه مطالب با ما همراه شوید.
روش های محکم سازی سنگ نما
کارشناسان و متخصصین در امر مقاوم سازی سنگ نما از 2 روش برای سفت کردن جایگاه سنگ در نما استفاده می کنند.
1_روش اول: محکم سازی سنگ نما با پیچ و رولپلاک گالوانیزه و بتونه هم رنگ نما می باشد. بر طبق تشخیصی که کارشناسان متخصص درمورد سنگ نما دارند، باید ببینند که سنگی که بر روی نما است ،پیچ و رولپلاک خور است یا نه؟
سنگی که دارای عرض بالای 10سانت باشد پیچ و رولپلاک خور خواهد بود. این افراد برای محکم کردن سنگ نما از پیچ ضد زنگ و رولپلاک استفاده می کنند.
پیچ های گالوانیزه ضد زنگ در برابر هر شرایط آب و هوایی مقاوم هستند. این پیچ ها برای بستن و محکم کردن سنگ در جایگاه نما کاربرد دارند.
2_روش محکم سازی سنگ نما با بست های مقاوم کننده ال شکل و گرد
اما بهترین و مطلوبترین روش ها با استفاده از تجربیات چندین ساله متخصصان کار در ارتفاع، عملیات پیچ و رولپلاک خواهد بود. زیرا روشی تایید شده از سمت شرکت های معتبر خدمات نما ساختمانی است.
نکات مهم در زمان نصب سنگ در نما
مالک ساختمان باید نکات مهمی را در زمان نصب سنگ توسط سنگ کار مورد بررسی قرار دهد .البته مالک ساختمان همه کار عملیاتی ساختمان را بر عهده سازنده میگذارد و بر طبق قرارداد بین مالک و سازنده، اگر مفاد قرارداد به درستی رعایت نشود،در نتیجه بروز هر گونه حادثه اعم از ریزش سنگ نما بر روی سر افراد، ریزش سنگ بر روی ماشین های در حال تردد، سازنده باید پاسخگو باشد و برای جبران خسارت وارده هر چه سریع تر اقدام نماید.
سازنده باید نظارت کامل بر روی کار سنگ کار داشته باشد تا کار نصب سنگ در نما به شکل صحیح انجام شود.
توجه به این نکته دارای اهمیت است که اسکوپ نکردن سنگ نما در عین نماسازی
2_ریختن سیمان خشک در پشت سنگ در حین نماسازی
3_بی وجدان بودن نماساز 4_استفاده از سنگ نامرغوب 5_نشست ساختمان 6_بازسازی از درون و ضربه خوردن سنگ نما از مهم ترین عوامل شل شدن سنگ می باشند.
موارد بالا اگر رعایت شود به پیچ و رولپلاک سنگ نما در آینده کمتر نیاز پیدا خواهید کرد.
چه نوع سنگی برای نصب در نما مناسب تر است؟
بر طبق شواهد و تجربیات در زمینه نصب سنگ در نماهای ساختمانی، سنگی که از چسبندگی بالاتری برخوردار باشد و دارای خلل و فرج باشد بهترین نوع سنگ برای نما خواهد بود. سیمان خشک در پشت سنگ، سبب شل شدن و پرتاب سنگ از نما خواهد شد.
خلل و فرج توسط سیمان خیس و ملات سنگ باعث میشود سنگ دیرتر نیازمند پیچ و رولپلاک نما شود.
متاسفانه سنگ کار با بی دقتی کامل از سیمان خشک برای بیشتر سنگ های نما استفاده میکند و با توجه به عدم نظارت فرد سازنده بر کار سنگ کار، به طور حتم نیازمند عملیات تخصصی پیچ و رولپلاک خواهیم شد.
درمورد نصب سنگ های گرانیتی در نما هم باید اسکوپ صورت گیرد. البته عملیات سفت و محکم کاری سنگ نما در ساختمان تنها توسط افراد متخصص و خبره در این کار صورت خواهد گرفت. افرادی که آموزش پیچ و رولپلاک سنگ نما را ندیده اند، در کار سفت و محکم ساختن سنگ نما با مشکل مواجه خواهند شد. زیرا علاوه بر این که سنگ نما را مقاوم نمی کنند، ضرر و خسارت به سنگ های دیگر نما هم وارد خواهند کرد.
چه زمان باید عملیات محکم سازی سنگ نما انجام شود؟
اگر سنگی از نما ریزش کرد ،بدانید که بهترین زمان برای تماس با شرکتهای معتبر خدمات نما برای اجرای عملیات پیچ و رولپلاک سنگ خواهد بود.
درباره نمای تراورتن 8 سال و نمای گرانیت 4 سال بهترین زمان اجرای این عملیات تخصصی است .اگر ریزش سنگ از نما، جدی گرفته نشود ،پس از مدتی ممکن است با فروپاشی کل ساختمان و ریزش آن مواجه شوید. که البته پیامد ناگوار آن ایجاد خسارت مالی و جانی غیر قابل جبران خواهد بود.
چرا نمای سنگی ساختمان باید آب بندی شود؟
این سوالی است که در ذهن بسیاری از مالکان ساختمانی نقش خواهد بست. برای کاهش نفوذپذیری نما ،افزایش دوام، حفظ تمیزی، صرفه جویی در مصرف انرژی آب بندی نماباید انجام شود .این عملیات توسط نیروی ماهر با طناب و بدون داربست صورت خواهد گرفت.
در مواردی که نفوذ رطوبت به داخل اجزای سازه ای با کاهش مقاومت و تخریب مصالح همراه باشد ،آب بندی کردن نما یک روش ایمن سازی ساختمان خواهد بود.
مزیت آب بندی نمای سنگی ساختمان چیست؟
یکی دیگر از راه های محکم سازی سنگ نمای ساختمانی آب بندی نما می باشد. اگر آب بندی به شکل صحیح انجام شود، باعث میشود از ورود آب و رطوبت به داخل درز سنگ ساختمان جلوگیری به عمل آید. درضمن ورود آب باران، برف، نم و رطوبت به درون سنگ، باعث تخریب نما خواهد شد. در نتیجه اسکلت نما آسیب خواهد دید و خسارت مالی برای ساکنین داخل ساختمان بوجود خواهد آورد.
درضمن آب بندی سنگ نما، در حفظ زیبایی نما و تمیزی آن موثر خواهد بود. آب بندی نما و عایق کاری آن، باعث صرفه جویی در مصرف انرژی خواهد شد و از هدر رفتن آن جلوگیری به عمل خواهد آمد. با آب بندی نما و ایجاد خاصیت آبگریزی در مصالح، از شل شدن ملات پشت سنگ جلوگیری به عمل خواهد آمد.
با آب بندی نمای ساختمان ،از شوره و کپک زدن بر روی سنگ نما جلوگیری خواهد شد. در سنگ تراورتن و آجر، به علت قدرت جذب بالای آب به ملات پشت سنگ، نمک هایی ایجاد میشود که ظاهر ساختمان را بسیار زشت و زننده میسازد. در نتیجه با انجام عملیات تخصصی آب بندی از به وجود آمدن چنین مشکلاتی جلوگیری به عمل خواهد آمد.
مواد و مصالح مختلفی برای کار آب بندی نما و مقاوم سازی سنگ نما و جلوگیری از خطر ریزش آن به پایین ارتفاعات استفاده می شود. اما در بین همه آن ها نانو به روزترین و جدیدترین می باشد.
چرا مقاوم سازی سنگ نما و یا استحکام نما برای ما دارای اهمیت زیادی است؟
گاهی ممکن است به عنوان رهگذری از کنار خیابان و یا کوچه ای شاهد ریزش سنگ از نما باشید ،اگر صاحب ملک، اقدام به پیشگیری از ریزش سنگ از نما نکند، در نتیجه با فاجعه ای جبران ناپذیر مواجه خواهد شد، زیرا ریزش سنگ بر سر عابرین پیاده ممکن است منجر به فوت فرد شود و یا خسارتی مانند شکستن شیشه ماشین گردد. بنابراین اگر عملیات تخصصی پیچ و رولپلاک توسط کارشناسان ماهر صورت گیرد، افراد در کمال آرامش و با اطمینان خاطر در خیابان قدم خواهند زد.
اگر عملیات پیچ و رولپلاک سنگ نما انجام شود، دیگر سنگی در اثر برخورد عوامل خارجی به پایین پرتاب نمی شود، در نتیجه ساختمان، نمای زیبای خود را حفظ خواهد کرد.
برای برگشتن نمای ساختمان به شکل اولیه ،باید تعداد سنگ های پرتاب شده، شکسته، شل شده نما توسط کارشناسان متخصص این کار شناسایی شده و نصبت به جبران خسارات وارده اقدام شود و نصب مجدد سنگ های ریزش کرده صورت گیرد.
جمع بندی
برای محکم سازی سنگ نمای ساختمان راه و روش های بسیاری وجود دارد. یکی از این روش ها استفاده از پیچ و رولپلاک است. البته تنها افراد کارآمد و آموزش دیده در این راستا می توانند کار سفت و محکم کاری سنگ نما را به کمک ابزار و روش های مورد نیاز استاندارد انجام دهند. کارگران عادی قادر به انجام عملیات پیچ و رولپلاک نیستند. زیرا برای انجام این عملیات تخصصی باید دوره های لازم آشنایی با پیچ و رولپلاک دیده باشند. درضمن آموزش به کارگیری طناب محکم و بدون داربست جز موارد مهمی است که امروزه جایگزین مناسبی برای دربست خواهد بود.زیرا همه عملیات کار در ارتفاع به علت صرفه جویی در هزینه ها و زمان به راحتی انجام خواهد شد .درضمن کیفیت، سرعت ،امنیت کاری برای کارگران کار در ارتفاع وجود خواهد داشت. در قدیم برای بیشتر کارهای ساختمانی از داربست استفاده می کردند. اما استفاده از داربست دارای معایب زیادی است. زیرا فضای زیادی را اشغال خواهد کردو هزینه و زمان انجام عملیات بیشتر و کیفیت و سرعت کار پایین تر است. از سویی دیگر نصب و جمع آوری داربست کار سخت و زمان بر است و برای انجام کارها باید اجازه همسایگان وجود داشته باشد.