بیمه نمای ساختمان

بیمه نمای ساختمان

مقدمه
زمانی که ساختمانی در حال احداث است، قراردادی بین سازنده و مالک ساختمان بسته میشود، که بر طبق آن مسئولیت ریزش سنگ از نما تا 10سال اولیه از ساخت بنا، بر عهده سازنده است، افراد پایین ساختمان و همسایگان مجاور که در اثر فرود آمدن سنگ از نما، دچار صدمه جانی ویا مالی شدند میتوانند بر علیه سازنده شکایت کنند.

اما پس از 10سال از ساخت بنا، مسئولیت ریزش سنگ از نما بر عهده مالک ساختمان است و مالک باید خسارت وارده به افراد یا حتی همسایگان مجاور ساختمان را بپردازد. البته در درون مفاد قرارداد، بندهایی وجود دارد که بر طبق آن، سازنده در زمان ساخت بنا تا 10سال اولیه موظف به رعایت ضوابط و قوانین و مقرراتی است که با مالک ساختمان به توافق نهایی رسیده است.

در صورت عدم رعایت هر یک از این موارد، مالک میتواند بر علیه سازنده شکایت کند.همه ساختمان ها باید بیمه مسئولیت مدنی شوند، زیرا اگر ساختمانی بیمه نشده باشد پس از گذشت 10سال درصورت بروز هر گونه اتفاق و حادثه ای که علت آن ساختمان باشد اعم از نمای ساختمان یا ..مسئولیت جبران خسارت آن به عهده ی مالک ساختمان خواهد بود و باید خسارت را شخصا پرداخت نماید در ادامه مطالب با ما همراه شوید.

وظایف سازنده ساختمان چیست؟

تخلف در حوزه ساختمانی مانند دیگر مشاغل وجود دارد، اما حتی کوچکترین اشتباه و سر پیچی از عهد و پیمانی که سازنده با مالک ساختمان بسته است، منجر به بروز مشکلات جدی درآینده نزدیک برای مالک ساختمان خواهد شد.
چه بسا ساختمان هایی که در اثر کم کاری و بی توجهی به اصول و قوانین استاندارد توسط سازنده و مهندس ناظر، مشکلات جبران ناپذیری را برای مالک ساختمان به وجود آوردند.
تصور کنید ملکی توسط سازنده با بی درایتی کامل ساخته شده است. سپس به مالک ساختمان تحویل داده شده است. اشتباهات و خطاهایی که سازنده در زمان ساخت بنا داشته است باعث شده که ساختمان از ایمنی و استاندارد کافی برخوردار نباشد.
متاسفانه یکی از اقدامات بد سازنده این است که از مصالح، مواد بی کیفیت برای ساخت بنا استفاده کرده است که پس از مدتی منجر به شل شدن و ریزش سنگ از نما شده است.
البته کم کاری نصاب سنگ و عدم سرکشی سازنده بر کار سنگ کار یکی دیگر از علل ریزش سنگ از نما است. زیرا سنگ با دقت کامل در نما نصب نمی شود و مصالح و مواد با کیفیت و مرغوب برای چسباندن سنگ به نما استفاده نشده است.
بنابر مشکلاتی که در زمان ساخت بنا توسط سازنده به وجود میاید. پیشنهاد شرکت های معتبر خدمات نما ساختمانی این است که از سازنده هایی که سابقه کاری طولانی مدت در امر ساخت و ساز دارند و در ضمن دارای اعتبار هستند کمک بگیرید تا دچار مشکلات جبران ناپذیر نشوید.

نکته:

سازنده ای که طبق قرارداد در موعد تعیین شده ملک مورد نظر را به مالک تحویل ندهد، در نتیجه مالک باید علیه او شکایت حقوقی تنظیم کند.
شکایت از سازنده ساختمان بیشتر به موارد ساخت و ساز ارتباط دارد و مالک به علت انجام تعهدات مندرج در قرارداد اقدام به ثبت شکایت از سازنده می کند. در شرایطی دیگر بر اثر اختلاف بین سازنده و مالک، ممکن است سازنده به مالک فحاشی کند، در این صورت او مرتکب جرم شده و مالک می تواند از طریق دادسرا موضوع را پیگیری نماید.
نکته: اگر سازنده بر خلاف مندرجات داخل قرارداد از مصالح غیر استاندارد برای ساخت بنا استفاده کند ،مالک طبق قانون می تواند برای ثبت شکایت قانونی اقدامات لازم را انجام دهد.

نکته:

اگر سازنده فرایند ساخت و ساز را طبق قرارداد تنظیم شده انجام ندهد و با اختیار خود ملک را بسازد در این حالت مالک میتواند شکایت کند.

بیمه نمای ساختمان برای ریزش سنگ

اگر شما تصمیم به ساخت منزل مسکونی و یا پروژه تجاری دارید، قبل از آغاز کار باید از خطرات و راه های جبران خسارت اختمالی آن آگاه شوید، زیرا مسئولیت اتفاقات و حوادث متوجه شما خواهد شد.
اگر ساختمان بیمه مسئولیت مدنی نشده باشد، در نتیجه مالک ساختمان پس از 10 سال از زمان ساخت بنا، مسئول جبران هر گونه خسارت مثل: ریزش سنگ نما از ساختمان و ..خواهد بود و باید خسارت را جبران و مبلغ آن را بپردازد.

اما درباره سازنده ساختمان ،در زمان ساخت بنا تا 10 سال اولیه ،ساختمان باید بیمه مسئولیت ساختمان یا شخص ثالث باشد .که اگر سازنده،مهندس ناظر، کارگران از سمت آن ها سهل انگاری قصور، غفلت، خطا، اشتباهی حرفه ای در محل ملک مورد بیمه مسئولیت ساختمانی به ساختمان های مجاور و حتی اموالی مانند ماشین های پارک شده در اطراف محل مورد بیمه وارد آید و سازنده یا افراد مسئول در پروژه مسئولیت جبران آن خسارت بر عهده داشته باشند.

شرکت سهامی بیمه ایران پس از احراز مسئولیت بیمه گذار و در صورت احتیاج بر اساس رای مراجع قضایی نسبت به جبران خسارت اقدام می نماید. در نظر داشته باشید تا 10 سال مسئولیت جبران خسارت از سمت نمای ساختمان به عهده ی سازنده ساختمان میباشد.

مدیر برای بیمه کردن ساختمان چه وظایفی دارد؟

بیمه مسئولیت مدنی جز وظایفی است که مدیر ساختمان باید آن را به بهترین شکل ممکن انجام دهد.اگر مدیر ساختمان را بیمه نکند در نتیجه در زمان بروز حوادث مانند: ریزش سنگ نما به پایین ساختمان و..مسئول شناخته خواهد شد و باید خسارت وارده به افراد را جبران و بپردازد.

پیچ سنگ نما با طناب در مرزداران بیمه نمای ساختمان
پیچ سنگ نما با طناب در مرزداران بیمه نمای ساختمان
نکته:

اگر مدیر ساختمان با بی توجهی زیاد، ساختمان را بیمه نکند و پس از مدتی اتفاق ناگوار برای اهالی ساختمان بیافتد، قانونا این اهالی میتوانند از مدیر ساختمان شکایت کنند. مثال: مثلا ساختمان بیمه نشده است و نشست ساختمان یا آتش سوزی باعث ضرر و زیان مالی و جانی برای اهالی ساختمان شده است.
چاره کار: مدیران در ساختمان ها و مجتمع های بزرگ برای حل مشکلات ساختمان باید از یک مشاوره حقوقی متخصص مشورت بگیرند. تا بر اساس تجربیات و راه حل هایی که مشاوره برای اتخاذ تصمیمات صحیح در اختیار مدیر برای ساختمان های بزرگ میگذارد بهتر و آشناتر گردد.
نکته: اگر ساختمان بیمه شود، نوعی امنیت و حس آرامش برای ساکنین درون ساختمان در برابر حوادث ایجاد شده بوجود خواهد آمد.

مثال:

گاهی سقوط مصالح از نمای ساختمان به پایین ارتفاعات باعث آسیب زدن به ساختمان های مجاور می گردد. یا در اثر ترکیدگی لوله و آب ضرر و زیانی چشمگیر وارد میشود، در این جا ساختمان بخاطر داشتن بیمه پس از احراز بروز حادثه شرکت بیمه مسئول جبران خسارت وارده میگردد. بنابراین با بیمه کردن ساختمان به نوعی اهالی داخل ساختمان و حتی افراد بیرون از آن را در مقابل بروز حوادث ناگوار ایمن میشوند.

بیمه نامه:

توجه داشته باشید همه مجتمع ها باید بیمه مسئولیت مدنی باشند. تا در صورت داشتن چنین بیمه ای جبران همه خسارت مالی و جانی بر عهده شخص ثالث باشد. باید همه موارد به طور واضح و مشخص در بیمه نامه درج شده باشد. درغیر این صورت هیچ خسارتی پرداخت نخواهد شد.
با توجه به قانون مسئولیت مدنی و قوانین بیمه مرکزی، همه افرادی که در جامعه به شکل حقیقی یا حقوقی در حال فعالیت هستند، در قبال ضرر و زیان هایی که به دیگران وارد می کنند، مسئول خواهند بود و باید جبران خسارت کنند. موضوع انواع بیمه نامه های مسئولیت مدنی، جبران خسارت های وارد شده ای است که در اثر تقصیر یا خطای بیمه گزار متوجه دیگران شده است.
بیمه هیئت مدیره ساختمان چه پوشش هایی دارد؟
میزان پوشش بیمه هیئت مدیره ساختمان با توجه به درخواست هیئت مدیره تعیین خواهد شد.هیئت مدیره خسارات جانی و مالی را که برای اشخاص ثالث رخ میدهد، با بیمه مسئولیت بر عهده بیمه گر قرار خواهد داد.
چه نوع خساراتی ممکن است رخ دهد؟
ریزش نمای ساختمان در محوطه و اطراف آن، ایجاد خسارت به ساختمان های مجاور، آتش سوزی ساختمان مجاور، ترکیدگی لوله و نشت آب، ریزش چاه ساختمان، خسارت آسانسور، آسیب به نظافت چی ساختمان، سقوط اشیا در محوطه ساختمان و اطزاف آن و ..همگی تحت این پوشش بیمه ای هستند.

نکته:

این نوع پوشش بیمه ای در برابر خطراتی که ساکنین و اشخاص ثالث را تهدید کند، جبران خسارت خواهد کرد.

انواع بیمه ساختمان

بیمه هنگام ساخت:

1_بیمه مسئولیت مدنی کارفرما در قبال کارکنان ساختمانی
2_بیمه خسارات مالی و پزشکی و دیه به اشخاص عابر پیاده و همسایگان

بیمه بعد از اتمام عملیات ساخت:

۱- بیمه مسئولیت مدیر ساختمان
۲- بیمه آتش سوزی ساختمان و اثاثیه

جمع بندی
مالکین ساختمان ها در زمان ساخت بنا باید ساختمان را بیمه کنند. زیرا اگر ساختمانی بیمه نشود ،مسئولیت جبران خسارت وارده به اشخاص سازنده یا مالک خواهند بود. بیمه نمای ساختمان، قرار داد مهمی است که مالک با شرکت بیمه میبندد.

به طوری که تا 10 سال اولیه از ساخت بنا، اگر حادثه ای مثل: ریزش سنگ از نما بر سز اشخاص یا ماشین های پارک شده اطراف ساختمان افتاد ،مسئولیت جبران خسارت مالی یا جانی با شرکت بیمه خواهد بود. البته بعد از 10 سال اگر حادثه ناگوار مانند ریزش سنگ بر سر افراد داشتیم مسئولیت جبران خسارت مالی و یا جانی، شرکت بیمه خواهد بود. بنابراین بیمه مسئولیت مدنی برای نمای ساختمان دارای اهمیت است و نوعی حس اطمینان و آرامش برای سازنده، مالک، ساکنین داخل ساختمان به وجود می آورد. اگر مالک ساختمان از بیمه کردن ساختمان چشم پوشی کند، دردسر جبران خسارت حوادث مختلف متوجه خودش خواهد بود و ساکنین و اشخاص ساختمان میتوانند بر علیه او شکایت و طلب خسارت کنند.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

ممنون میشم نظرات خود را با ما درمیان بگذارید. نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد

09129486852